08. Huhtikuu, Hyvinkää SÄÄ NYT pilvistä +12 KATSO 10 PÄIVÄN SÄÄENNUSTE
SeikkailuSveitsi Facebookissa SeikkailuSveitsi Instagramissa
Seikkailu Sveitsi Luontonäyttely Tikan kontti

Luontonäyttely Tikan kontti

Svetsin luontonäyttely Tikan kontissa esitellään Hyvinkään huikeaa luontoa sekä Sveitsinpuiston pitkää historiaa liikunnan ja kulttuuritapahtumien näyttämönä. Vitriiniä koristavat vanhat Sveitsin matkailuesitteet ja jo eläkkeelle jäänyt curling-kivi. Pienessä luontovisassa voi koko perhe testata luontotuntemustaan.

Näyttelyyn tutustuminen on maksutonta ja siihen voi tutustua SeikkailuSveitsin aukioloaikoina.

Tutustu myös:

Sveitsin luontopolku

Sveitsin luontopolku kiertää geologisesti arvokkaalla ja kasvillisuudeltaan monimuotoisella Sveitsin puiston luonnonsuojelualueella.
Polku johdattaa kulkijan Sveitsinharjun vaihteleviin metsämaisemiin. Luontopolkutaulujen sisällöt löytyvät QR-koodien takaa, joten tarvitset älypuhelimen tai tabletin ja siihen ladatun QR-koodilukijan. QR-koodien lukemiseen
tarvittavan sovelluksen saat ladattua maksutta mobiililaitteen kaupasta.

Reitin vaativuus: keskivaativa
Luontopolun pituus: noin 2,4 km
Lähtöpaikka: SeikkailuSveitsi

Sveitsinpuiston kulttuuripolku

Sveitsinpuiston kulttuuripolku johdattelee kulkijan historiallisten kohteiden kautta Sveitsin lukon ympäri.

Sveitsi on Hyvinkään omaleimaisimpia alueita luonnonympäristönsä lisäksi myös kulttuurihistoriansa vuoksi. Alueen historia virkistys- ja matkailukohteena juontaa juurensa 1880-luvulle, jolloin alue tuli tunnetuksi Helsinkiä ja Pietaria myöten karun nummiluontonsa ja mantereisen, terveellisen ilmastonsa vuoksi.

Hyvinkään parantolan vakioasiakas Carl Staudinger pystytti vuona 1914 puistoon mielipaikalleen kiven, jonka teksti ylistää luonnon kauneutta. Staudingerin muistokivi on yksi kulttuuripolun historiallisista ”kulttuuripysäkeistä”.

Supan eli hyvinkääläisittäin lukon pohjalle ”monttuun” rakennettiin katettu laululava erilaisten juhlatilaisuuksien näyttämöksi. Lukon rinteet olivat oiva nouseva katsomo kaikissa tilaisuuksissa niin kesällä kuin talvellakin. Sveitsinpuiston näköalapaikalta avautui maisema Usmin metsiin. Näköalapaikka pääsi myös postikortteihin viemään Sveitsinpuiston upeaa maisemakuvaa maailmalle.

1930-luvulta lähtien hiihto- ja mäenlaskukilpailut lisäsivät Hyvinkään hiihtomaastojen tunnettavuutta. Sveitsinpuisto oli merkittävä talviurheilun matkailukohde ja se houkutteli etenkin pääkaupunkiseudulta hiihtäjiä Hyvinkäälle. Uudet talviurheilulajit, kuten pujottelu ja curling, huomioitiin välittömästi. Slalom-rinne ja entinen mäkihyppytorni ansaitsevat myös paikkansa kulttuuripolun pysäkkeinä.

Kulttuuripolun reitti:

Reitti on keskivaikea, sillä harjun korkeuserot tuovat reitille vaativuutta. Polku on kuitenkin helppokulkuinen, sillä se noudattelee ulkoilureittejä.
Reitin pituus on 1,1 km.
Reitti alkaa Sveitsin luontokontin luota, Seikkailu Sveitsin, Sveitsin Majan ja hotellin välittömästä lehisyydestä.
Reitti on merkitty mustin reittimerkein puiden runkoihin.

Kulttuuripolun reittikartta:

 

Yhteys

SeikkailuSveitsi Oy Härkävehmaankatu 9 05900 Hyvinkää info@seikkailusveitsi.fi

PUISTOPUHELIN
0400 963391
Säätiedustelut, varaustilanne ja muut kyselyt