07. Maaliskuu, Hyvinkää SÄÄ NYT pilvistä -7 KATSO 10 PÄIVÄN SÄÄENNUSTE
SeikkailuSveitsi Facebookissa SeikkailuSveitsi Instagramissa
Seikkailu Sveitsi Ohjeita seikkailijalle

Ohjeita seikkailijalle

SeikkailuSveitsi sopii lapsille, nuorille ja aikuisille, radoille ei ole yläikärajaa! Seikkailu ei vaadi erityisiä taitoja tai voimaa. 

Puistossa saa liikkua vapaasti ilman erillistä maksua merkityillä reiteillä ja seurata maasta käsin radoilla seikkailevia. Radoilla voi kulkea vain seikkailuun vaadittavilla varusteilla. Ilman varusteita radoille ei saa mennä.  Pienen seikkailijan minimipituus on 110 cm ja vähintään 6 vuoden ikä. Naperoradalle minimipituus 90cm. Standardien mukainen enimmäispaino 120 kg. Emme suosittele seikkailu raskaana oleville. Yli neljännellä kuulla oleville seikkailu on kielletty.

Lasten ja nuorten seikkailua koskevat seuraavat rajoitukset:

  • yli 15 vuotiaat voivat seikkailla lukemalla ja allekirjoittamalla turvallisen seikkailun pelisääntölomakkeen puistoon tullessaan. Voit tulosta ja allekirjoita pelisäännöt ennakkoon.
  • 11- 14 vuotiaat voivat seikkailla omatoimisesti, mutta vastuullisen aikuisen on oltava välittömässä läheisyydessä maantasolla. Vastuulinen aikuinen lukee yhdessä lasten kanssa pelisäännöt ja allekirjoittaa sen.
  • Alle 10 -vuotiaat seikkailevat radoilla vain vastuullisen aikuisen seurassa. Vastuulinen aikuinen lukee yhdessä lasten kanssa pelisäännöt ja allekirjoittaa sen.

Tule puistoon rohkealla seikkailumielellä ja säänmukaisesti pukeutuneena. Laita jalkaan lenkkarit tai paksupohjaiset kengät. Muista, että koska radat kulkevat puissa, vaatteisiin voi tarttua pihkaa. 

Kuten muissakin liikunnallisissa harrastuksissa seikkailuradoilla liikkumisesta voi aiheutua naarmuja, mustelmia tai pieniä tapaturmia. Siksi seikkailijan on syytä arvioida oma vakuutusturvansa ennen seikkailun aloittamista.  Muista, että päihteiden käyttäminen ja hallussapito on alueella ehdottomasti kielletty.

Radoilla taistelet vain itseäsi vastaan, kanssaseikkailijoita kunnioittaen. Jotta seikkailustasi tulee mieleenpainuva, lue pelisääntömme ennen puistoon tuloa.

YLEISIÄ OHJEITA

Seikkailupuistossa on mahdollista liikkua ja seurata puissa seikkailevia maasta käsin ilman erillistä sisäänpääsymaksua. Lemmikkielämet ovat myös tervetulleite puistoon. Lemmikkien kanssa kuljetaan alueella kuten muillakin julkisilla alueilla ja puistoissa.

Pysäköintialueet autoilla saapuville löytyvät puiston välittömästä läheisyydestä Härkävehmaankadun varresta, seuraa viitoituista. Parkkipaikalta puiston lipuunmyyntiin ja kahvioon on matkaa n. 250m.
Luonto on meille tärkeä, siksi maastossa liikkuminen tapahtuu vain merkatuilla reiteillä ja valmiilla poluilla ettemme turhaan rasita maastoa. Roskat eivät kuulu puistoon, alueelta löytyy useita roska-astioita.

TURVALLISUUS

Saksalainen tarkastuslaitos TUV on tehnyt seikkailuradoillemme standardin SFS-EN 15567-1 mukaisen, riippumattoman Tyyppi-A tarkastuksen. Puisto on tyyppihyväksytty ja sillä on CE-merkintä. Koko henkilökunta on saanut ERCA:n (European Ropes Course Association) virallisen seikkailupuisto-ohjaajan ja pelastajan koulutuksen. Suoritamme vuosittain standardin mukaiset tarkastukset kuten vuosi- ja puustotarkastuksen. Asiakkaat käyttävät seikkailuradoilla kokovartalovaljaita ja vuorotellen lukkiutuvia sulkurenkaita. Pelisääntöjä noudattava asiakas on aina kytkettynä turvalinjaan, mikä takaa turvallisen ja elämyksellisen seikkailun.

Seikkailu luonnossa asettaa toiminnalle rajoitteita, joiden johdosta puisto voidaan joutua sulkemaan joko kokonaan tai osittain. Ostettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin. 

Ratojen sulkemisen perusteita ovat:

  • Voimakas tuuli (10,8-13,8 m/s)
  • Ukonilma

Suosittelemme, että luet pelisäännöt, ennen kuin saavut seikkailupuistoon. Pelisääntökaavake kannattaa tulostaa ja täyttää etukäteen. Pelisäännöt voit tulostaa tästä.

Yhteys

SeikkailuSveitsi Oy Härkävehmaankatu 9 05900 Hyvinkää info@seikkailusveitsi.fi

PUISTOPUHELIN
0400 963391
Säätiedustelut, varaustilanne ja muut kyselyt